Beskyt din hud med antioxidanter

Beskyt din hud med antioxidanter

Charlotte Berglund Thomsen,

Når vi bliver ældre, begynder vores hud naturligt at vise tegn på slid og tæring. Fine linjer, rynker og pigmentpletter er alle almindelige tegn på hudaldring. Men vidste du, at en af hovedårsagerne bag disse synlige tegn på aldring er oxidativ stress?

Oxidativ stress er en naturlig proces, der opstår, når vores kroppe udsættes for miljømæssig stress som forurening, røg og UV-stråling. Disse stressorer kan danne frie radikaler i vores hud, hvilket kan starte en række af reaktioner, der forårsager betændelse og skader kollagen- og elastinfibre, der giver huden dens ungdommelige udseende.

Heldigvis, er der med den rette hudplejerutine, måder at bekæmpe effekterne af oxidativ stress på vores hud. En af de mest effektive måder er ved at bruge hudplejeprodukter, der indeholder antioxidanter. Antioxidanter virker ved at neutralisere frie radikaler og beskytte vores hud mod yderligere skade.

Ginger and citrus fruits with antioxidants

Der er mange hudplejeingredienser, du måske allerede kender, der har antioxidante egenskaber, herunder C-vitamin, retinol, niacinamid og grøn te ekstrakt for at nævne nogle få. Desværre kan retinol være for skrapt for følsom hud, og C-vitamin kan hurtigt blive ustabilt og nedbrudt. En af de bedste ingredienser, der er antioxidant, er feruloyl soja glyceride. Feruloyl soja glyceride er en naturlig antioxidant, der stammer fra sojaolie og ferulsyre. Den har vist sig at have en anti-inflammatorisk og beskyttende virkning på huden.

Men hvad gør feruloyl soja glycerid anderledes fra ferulsyre? Mens begge ingredienser har antioxidante egenskaber, har feruloyl soja glycerid vist sig at være mere stabil og effektiv end ferulsyre. Dette betyder, at det kan give langvarig beskyttelse mod skader fra frie radikaler og miljøbelastninger.

Hos BAK Skincare har vi udnyttet probiotikaens og feruloyl soja glycerids egenskaber i vores Healthy Aging Antioxidant Oil. Probiotiske bakterier har naturligvis en vis grad af antioxidativ effekt, men når de kombineres med en blanding af nærende naturlige olier, som mandelolie og jojobaolie, samt feruloyl soja glycerid, giver formuleringen maksimal beskyttelse mod oxidering og miljøbelastninger.

Nogle af fordelene ved at bruge vores antioxidante olie inkluderer:

  • Forbedret hudelasticitet og fasthed
  • Reducering af fine linjer og rynker
  • Beskyttelse mod skader fra UV-stråler og andre miljøbelastninger
  • Beroligende og afdæmpende effekter på irriteret eller betændt hud

Ud over dets antioxidante egenskaber har feruloyl soja glycerid vist sig at have anti-inflammatoriske og fugtgivende egenskaber for huden. Dette gør det til en ideel ingrediens til dem med følsom eller tør hud. Olien kan bruges både om morgenen og aftenen, men giver mest mening at anvende om morgenen, så den kan beskytte huden i løbet af dagen.