Forskellige bakterier til forskellige hudproblemer

Forskellige bakterier til forskellige hudproblemer

Christine Løkkebø,

 Forskellige bakterier til forskellige hudproblemer

 I århundreder har vi vidst, at probiotiske bakterier gør noget rigtig godt for vores sundhed.

Men probiotiske bakterier er ikke bare probiotiske bakterier. Det der vil have en god effekt på dine tarmes sundhed, har ikke nødvendigvis samme effekt på din huds sundhed.

Man kan se det lidt som en paraply: Der er probiotika som overordnet ’skærm’ og under den, er der et væld af forskellige bakteriestammer. De tilhører samme art, men har vidt forskellige egenskaber.

Det ved vi hos BAK, for vi er grundlagt på forskning, der er dedikeret til at finde lige præcis de probiotiske bakteriestammer, der kan hjælpe huden tilbage i sin optimale balance og fri for ubehagelige udbrud i form af bumser, rødme eller irritation og kløe i stor eller lille skala.

 Kål mod kløe

 Naturen ligger inde med nogle helt vildt effektive bakterier. Derfor gik forskerne bag BAK også i køkkenet som noget af det første og begyndte at fermentere alverdens grøntsager og frugt. Det er nemlig sådan, man bedst fremkalder bakterierne. Da der var isoleret mere end tusind nye bakteriestammer var der én, der stod særligt ud i mængden. LB244R® blev fundet i fermenteret kål og viste stor effekt på den skadelige bakterie Staphylococcus Aureus. Det er en bakterie, der kan give infektion og som ofte er med til at gøre atopisk, tør og irriteret hud til en særdeles ubehagelig affære.

 

Rødbede udrydder bumser

 Det er ikke helt så simpelt som overskriften her kan snyde en til at tro. Vi har i hvert fald endnu ingen beviser for, at en rødbede skulle kunne klare bumserne med en tur rundt i ansigtet. Og så alligevel: for ligesom med LB244R® er BAKs anden ’hero’-stamme, LB356R® fundet gennem fermentering af grøntsager, nærmere bestemt rødbede. LB356R® viste særlig effekt på bakterien C. acnes, og den er ofte overrepræsenteret, når huden slår ud med bumser og urenheder. Derfor vil BAKs produkter, der indeholder LB356R® ofte have en rigtig god effekt, når bumserne generer. 

 

Giv huden det tilbage, den har mistet

 Probiotiske bakterier er noget af det mest naturlige, du kan give til din hud. De findes overalt omkring os – og på og i os. Det er også derfor, at probiotiske bakterier er meget sikre at bruge. Din krop kender dem og kan arbejde med dem med det samme.

I BAKs Serum for Intimate Care er der udover LB356R® endnu et par kraftfulde stammer. Tilsammen udgør de et stærkt hold til daglig pleje af intimregionen og de kan også hjælpe det sarte miljø tilbage på ret køl, når det bliver slået ud af kurs.

Rigtig mange kvinder oplever indimellem gener i intimområdet i form af kløe, lugt eller ubehag. Derfor er det faktisk også ret smukt, at en af de unikke bakteriestammer i BAKs Serum for Intimate Care, LB606R®, stammer fra et kvindeligt mikrobiom. Huden får helt bogstaveligt det tilbage, den har mistet - fra kvinde til kvinde.