Probiotika og anti-age – resultater fra vores kliniske studie

Probiotika og anti-age – resultater fra vores kliniske studie

Charlotte Berglund Thomsen,

Hos BAK Skincare, arbejder vi med at behandle hudproblemer med probiotika. Vi har ikke set aldring af huden som et hudproblem, der skulle behandles, og derfor har vi indtil videre kun fokuseret på at formindske ubalancer i mikrobiomet som f.eks. bumser, atopisk hud og rødme. Men da det blev tydeligt for os, at probiotikaen også havde anti-aging egenskaber, følte vi os nødsaget til at se nærmere på det, ved at lave et klinisk studie. Selvom aldring er naturligt, synes vi, at forebyggelse og pleje mod for tidlig aldring af huden, stadig er værd at tage hånd om. Især hvis det kan hjælpe nogle til at føle sig bedre tilpas med deres udseende. Og ligesom man ved at træne og holde kroppen sund og rask, kan udskyde stive knæ, tror vi også på, at man kan holde og pleje huden yngre, ved at sørge for, at den er sund og næret – det er det vi kalder ’healthy aging’. Vi tror på ’healthy aging’, og på at hjælpe folk med at opnå den hud de føler sig godt tilpas i.

 Vi gennemførte det første kliniske studie i 2022. Ved dagligt brug af en probiotisk creme, viste dette studie tydelige fordele på tværs af alle de målte tegn på aldring (bl.a. kragetæer/rynker ved øjnene, hudens fasthed, elasticitet, glød m.m.). Året efter gennemførte vi et andet klinisk studie, hvor vi sammenlignede den probiotiske creme med en placebo (samme formulering, men uden probiotika). Resultaterne fra det seneste studie bekræftede, at probiotikaen alene har signifikante anti-aging fordele i forhold til den formulering, der kun indeholdte olier og smør. Resultaterne fra begge kliniske studier, er blevet offentliggjort i Journal of Cosmetic Dermatology.

Journal of Cosmetic Dermatology

Det kliniske studie

Det kliniske studie blev udført af en uafhængig enhed, der havde fået opgaven at undersøge potentialet for anti-aging effekten i en serum, der indeholdt levende probiotika (en af vores patenterede stammer). Det kliniske studie varede i 56 dage, og inkluderede undersøgelser lavet af dermatologer på dag 0, 28 og 56. Deltagerne i studiet bestod af 23 postmenopausale kvinder i alderen 40 til 65 år med ”normal”, kombineret/tør eller tør hud. Alle deltagere havde tegn på aldring i huden, som rynker, fine linjer og pigmentpletter. Det var selvfølgelig ikke tilladt for deltagerne at bruge andre anti-age behandlinger under studiet. Derudover, havde ingen af dem tidligere modtaget anti-age behandling (som f.eks. botox, fillers eller behandling med a-vitamin). Deltagernes eksponering for solen blev også taget i betragtning. 

Deltagerne brugte den probiotiske serum på deres ansigt og hals to gange dagligt i 56 dage. Den afsluttende kliniske vurdering, evaluerede at rynker ved øjnene, pigmentpletter, hudens glathed og glød var forbedret. Den probiotiske serum havde forbedret alle parametre med statistisk signifikans efter 56 dages brug. Studiet påbeviste serumens potentiale som anti-age pleje, og genbekræftede probiotiske mælkesyrebakteries evne i hudpleje. Du kan læse hele den videnskabelige artikel her. 

Kliniske resultater

Hudens fugtighed (Skin hydration): +50%   

Hudens glød (Complexion radiance): +43%

Hudens glathed (Skin's smoothness): +31%

Rynker omkring øjnene (Crow's feet wrinkles): -23%

Hudens fasthed (Skin firmness): +13%

Dermal tæthed (Dermal density): +13%   

Hudens elasticitet (Skin elasticity) : +7%  

Transepidermalt vandtab (Trans-epidermal water loss): -6.5%  

Anti-aging effekt hos 21 studiedeltagere efter 56 dage.

 


Healthy Aging Produkterne

BAKs nye Healthy Aging Moisture Boost crème blev udviklet på baggrund af den serum, der blev brugt i studiet. Den indeholder vores levende probiotiske stamme PROBIKARIATM og de naturlige olier: sheasmør, jojoba olie, rapsolie og E-vitmain, der er kendt at give fugt og have anti-aging egenskaber. Cremen kan bruges både morgen og aften, eller kun en gang om dagen–her kommer det an på hvor meget fugt din hud har brug for.

At holde huden sund og forebygge for tidlige ældningstegn, handler lige så meget om beskyttelse og forebyggelse, som det handler om at reparere. Derfor har vi også skabt Healthy Aging Antioxidant Oil, som har 7% Feruloyl Soy Glycerider (ferulinsyre i en olieopløselig form). Ferulinsyre (Ferulic Acid) er en kraftig antioxidant, der kan hjælpe med at beskytte huden mod UV-stråler i løbet af dagen. Nysgerrig? Læs hele bloggen om antioxidanter og hvordan de kan beskytte din hud her.