Om os

 

BAK er ikke som de fleste andre hudplejebrands. BAK er hudpleje på en stor mission med noget bittesmåt. Noget mikroskopisk småt. 

Vi ved nemlig, at naturen ligger inde med nogle super potente probiotiske bakterier, der har fantastisk effekt på forskellige hudproblemer, der belaster en masse mennesker, såvel som eminente egenskaber til at hjælpe huden med at genfinde glød, smidighed og sundhed helt generelt.

Men vi ved også, at en moderne livsstil ikke altid er naturens bedste samarbejdspartner.

Vi udsættes for luftforurening, tager i stigende grad medicin med antibiotika, og kommer i høj grad i kontakt med forskellig kemi gennem produkter, vi alle sammen regner for en helt normal del af dagligdagen. 

Alt sammen påvirker din krops økosystem, dit mikrobiom, og kan føre til ubalance.

De rette probiotiske bakterier kan hjælpe dit mikrobiom tilbage til sin naturlige balance, man skal bare lige finde dem.

Det arbejde har vi gjort for dig.

Vi har ledt blandt mere end 1000 bakteriestammer, og har (indtil videre) fundet en lille håndfuld unikke gode bakterier, der hver især er nøje udvalgt for deres særlige evner til at hjælpe din hud til at blive den bedste udgave af sig selv.

Vores hudpleje 

At probiotiske bakterier er gode for din mave, ved de fleste af os. Men probiotisk hudpleje er et relativt nyt felt, hvor man stadig gør en masse nye opdagelser. 

Når du bruger BAK, er du derfor også ’firstmover’, der er med på en ny rejse. En rejse, hvor mikrobiomets sundhed er i fokus, og hvor du ved, at hverken syre, peeling, scrub eller gua sha kan give din hud de bakterier tilbage, den har mistet – gennem evolutionen – og mister – på daglig basis, i en moderne verden.

Det er hudpleje, hvor du skal glemme meget af det, som skønhedsindustrien har lært dig gennem flere årtier og (gen)lære, hvordan du bruger din ’skintuition’[1] og tager dig bedst af dit hudmikrobiom

Det gør du blandt andet ved at bruge færrest mulige produkter på din hud.

Alle vores produkter er skabt til at kunne stå alene, så du i princippet kan have en daglig hudplejerutine, der består af to enkle trin: en skånsom, præbiotisk ansigtsrens og en olie eller en serum, der målretter sig din hudtype og dit eventuelle hudproblem.

Men hud er lige så individuel som mennesker, og vi har alle forskellige behov for fugt og forskellige tolerancer overfor bestemte ingredienser. Så måske giver tre flere eller færre produkter mening for lige netop din hud.

Vores probiotiske bakterier

BAK er endnu et af de få hudplejebrands på verdensplan, hvis produkter rent faktisk indeholder levemde probiotiske bakterier. Det kan du læse meget mere om her

LB244R: Isoleret fra fermenteret kål. Bakterien har klinisk dokumenteret hæmmende effekt på den skadelige bakterie Staphyloccocus Aureus, der spiller en rolle i en række problemer, og som blandt andet kan medvirke til eksem.

LB356R: Isoleret fra fermenteret rødbede. Bakterien har klinisk dokumenteret hæmmende effekt på den skadelige bakterie, C. acnes, der ofte er årsagen til akne. 

LB606R: Isoleret fra en babys mikrobiom. Bakterien producerer protein, forskellige syrer og hydrogen peroxid, der hæmmer væksten af skadelige mikroorganismer i intimområdet. 

LB714R: Isoleret fra en højgravid kvinde, hvor intimområdets eget forsvar er stærkest. Bakterien udkonkurrerer og inhiberer skadelige mikroorganismer i intimområdet.

Vores ingredienser

Der er ikke mere i vores produkter, end højst nødvendigt. Det er bedst for hudmikrobiomet.

Alle BAK-produkter er sammensat af få, naturlige olier, der hver især nærer huden og understøtter bakterierne. Udover disse - og selvfølgelig de probiotiske bakterier - tilsætter vi præbiotika, der fungerer som næring til bakterierne samt antioxidanten tocopherol, der blandt andet virker reparerende på hudskader og har antibakterielle egenskaber.

Alle vores produkter er 99 % økologiske og består udelukkende af naturprodukter.

 

Vores grundlæggere

BAK er grundlagt af ph.d. i molekylærbiologi og CEO, Søren Kjærulff, samt ph.d. i mikrobiologi og COO, Charlotte Vedel i 2017.

Begge har mange års erfaring fra store biotechvirksomheder, og det var en fælles passion for at udnytte probiotiske bakteriers store potentiale til at forbedre balancen i hudmikrobiomet, der fik dem til at grundlægge biotechvirksomheden Lactobio, der forsker i probiotiske bakteriers effekt på forskellige hudproblemer. Det er forskningen herfra, du finder i BAKs produkter.

 

[1] Skintuition

[skin (eng. hud) + intuition] er et sjovt ordspil med en alvorlig mening. Mange har mistet evnen til at lytte efter hudens naturlige behov. Vi stripper den for fugt med kradse produkter, vi dækker den med make-up, og vi udsætter den for mere sol end hvad godt er. Du kender din mavefornemmelse, og ved, at det som regel er bedst at lytte til den, men hvornår har du sidst lyttet til din hud - din skintuition?