Om os

Vores filosofi bygger på, at naturen gennem de seneste 4,5 milliarder år har udviklet nogle fantastiske redskaber til mange af nutidens problemer. Bakterier heriblandt har evolutionært udviklet sig til 10.000-vis af forskellige arter, som hver især har unikke egenskaber.

Vores forskning baserer sig på at finde netop de bakterier, som kan have en effekt på os mennesker. Praktisk betyder det, at vi har isoleret mere end 1.000 forskellige mælkesyrebakterier, som vi undersøger for egenskaber, der kan hjælpe mod specifikke problemer. Mælkesyrebakterier er en afgren af bakteriefamilien, som i forvejen er udbredt i vores omgivelser – derfor er den også sikker at anvende, da vores krop genkender og effektivt interagere med dem.

Vi har fundet bakterier i fermenteret kål, rødbede og andre grøntsager. I højgravide kvinders skede, i menneskeafføring (ja, der kan også være gode bakterier), i dyr og meget andet. Når vi finder nye bakterier, undersøger og tester vi dem gennem forskellige metoder for at finde netop de bakterier, der fungerer bedst til et specifikt behov – fx bumser og uren hud. Og så laver vi produkter af dem til dig.

Vores formål er, med udgangspunkt i naturens egne egenskaber, at udvikle effektive løsninger til mennesker med konkrete problemer, men også til personer der ønsker de generelt sundhedsfremmende egenskaber ved probiotika. Derigennem skaber vi virksomme, kemikaliefrie produkter, som er skånsomme for både kroppen og planeten.

Alle produkter er derfor også naturlige og økologiske samt fri for konserveringsmidler og parfume.

Vores team består af en række mikrobiologer, bioteknologer og biokemikere, der alle lever og ånder bakterier. Det gør du teknisk set også, da din krop og luften omkring dig er fuld af bakterier og mikroorganismer, men vi forsker også i det :) 

FAQ

 • Mikrobiomet er din krops bakterievenner.

  Mere præcist er det er den samlede genpulje af alle de mikroorganismer der lever på og i din krop. De fleste af disse bor i tarmene, men mange lever også andre steder på kroppen, bl.a. på huden og vaginalt. Tilsammen repræsenterer de mere end 50% af det totale antal celler i din krop. Nogle få er skadelige (patogene), men langt de fleste er enten uskadelige eller ligefrem essentielle for dig og din sundhed (probiotiske).

  Læs mere
 • Den officielle definition af 'Probiotika' er udgivet I 2001 af et FN/WHO ekspertpanel og defineret som: "Levende mikroorganismer som, når påført i tilstrækkelige mængder, medfører en sundhedsmæssig fordel på værten"

  Læs mere
 • I udgangspunktet, ja.

  Din krop og hud er et komplekst system. Typisk vil mennesker med konkrete problemer se og opleve resultater hurtigt. Selvom du ikke føler, at du døjer med konkrete problemer er der mening i kontinuerligt at styrke mikrobiomet for at opretholde balance. Problemer opstår nemlig ofte ved ubalancer som kan forårsages af en række forskellige indre og ydre påvirkninger, som alt fra kost og livstil til brug af p-piller, antibiotikabehandling, mm.

 • Godt spørgsmål!

  Den seneste forskning understreger, at hudens sundhed og udseende er afhængigt af balancen i hudens mikrobiom. De levende, probiotiske bakterier i BAKs produkter er specielt udvalgt til at behjælpe nogle af de ubalancer i hudmikrobiomet, som fx fører til tør, irriteret og kløende hud, rødmen, bumser og urenheder.

 • At alle bakterier er farlige er en af nutidens største misforståelser. Bakterier kan ikke skæres over én kam. Ud af de millioner af bakterier der findes, kender videnskaben kun færre end 100, der er patogene, altså skadelige for mennesker. Størstedelen af de bakterier der lever på og i os er essentielle for vores basale fysiologiske egenskaber, som fx at fordøje vores mad og skabe en beskyttende barrierer på huden mod vores omgivelser.

 • Ja.

  Probiotiske mælkesyrebakterier, som dem i BAKs produkter, er en naturlig del af huden og kroppen og udgør en vigtig del af dens forsvar. Når de tilføres udefra, understøtter de og supplerer mikrobiomets naturlige diversitet. Kroppen kender dem så at sige og kan straks drage fordel af dem.

  De specifikke probiotiske stammer i BAK er på EU's QPS-liste (Qualified Presumption of Safety) og er listet som GRAS (Generally Regarded as Safe) i USA.

  Derudover er alle vores produkter naturlige, økologiske og parfumefri.

 • Ja.

  Alle vores produkter kan bruges både som gravid, og når du ammer. Det er milde produkter der er 100% naturlige og hudvenlige. Hele idéen med BAK er at lave produkter der virker, men som ikke går på kompromis med hudens (og kroppens) sundhed.

 • Nej.

  Vi tilsætter aldrig parfume til vores produkter.

 • LB244R® er isoleret fra fermenteret hvidkål
  LB356R® er isoleret fra fermenteret rødbede
  LB606R(TM) er isoleret fra en babys afføring (ja, her findes også gode bakterier)
  LB714R(TM) er isoleret fra en højgravid kvindes vaginale mikrobiom

 • Ja, man kan finde BAK hos en række apoteker landet over.

  Læs mere
 • Vores koncept med probiotisk hudpleje tager udgangspunkt I at bruge få, men effektive ingredienser. Det betyder, at du med vores produkter blot skal bruge 1 eller 2 produkter som en komplet morgen- og aftenrutine.

  Såfremt du stadig ønske at anvende vores produkter i samspil med andre kan du også det. Du skal dog være opmærksom på, at mange traditionelle hudplejeprodukter er vandbaserede og derfor indeholder konserveringsmidler, hvis formål er at dræbe bakterier. Vi anbefaler derfor, at du venter så længe som muligt (gerne 60 minutter) mellem produkterne, således at bakterierne kan nå at etablere sig på huden.

 • Ja, det kan man godt.

  Til fedtet hud anbefales en ”tør olie” der ikke fedter og som hurtigt absorberes.

  Specielt jojoba olie, som vi i høj grad anvender, er yderst effektiv for personer med bumser, uren og fedtet hud. Det er den naturlige olie som ligner hudens eget talg mest. Mange oplever en udrensende effekt af jojoba olie, samt at den afbalancerer hudens produktion af overskydende olie og derved gør huden mindre fedtet efter brug.

 • Hvis du ikke er tilfreds med resultatet af dit produkt, så kvitterer vi med et andet produkt du kan prøve eller en refundering af det fulde beløb.

 • Vores produkter indeholder levende bakterier, hvorfor man skal være en anelse opmærksom på holdbarheden.

  Når du modtager produktet kan det opbevares på køl (2-8°C) i mere end 12 måneder uden at miste effekt. Når du begynder at bruge produktet kan det opbevares ved stuetemperatur i ~3 måneder uden at miste effekt. Hvis du ikke forventer at kunne bruge produktet indenfor 3 måneder kan det betale sig at opbevare det i køleskabet.

 • Olier og serummer til huden:
  Påfør en lille mængde 1-2 gange dagligt.

  Vores koncept med probiotisk hudpleje tager udgangspunkt I at bruge få, men effektive produkter. Det betyder, at de fleste med vores produkter blot skal bruge 1 eller 2 produkter som en komplet morgen og aftenrutine.

  Såfremt du stadig ønsker at anvende vores produkter i samspil med andre kan du også det. Du skal dog være opmærksom på, at mange traditionelle hudplejeprodukter er vandbaserede og derfor indeholder konserveringsmidler, hvis formål er at dræbe bakterier. Vi anbefaler derfor, at du venter så længe som muligt (gerne 60 minutter) mellem produkterne, således at bakterierne kan nå at være aktive på huden.

  Intimserum:
  Påfør en lille mængde på vulva 1-2 dagligt.

 • Hvis du allerede har læst alt under "videnskaben"-siden, så foreslår vi du går igang med disse :)

  Byrd, Allyson L., Yasmine Belkaid, and Julia A. Segre. 2018. “The Human Skin Microbiome.” Nature Reviews Microbiology 16 (3). Nature Publishing Group: 143–55.

  Clausen, M. L., S. M. Edslev, P. S. Andersen, K. Clemmensen, K. A. Krogfelt, and T. Agner. 2017. “Staphylococcus Aureus Colonization in Atopic Eczema and Its Association with Filaggrin Gene Mutations.” British Journal of Dermatology 177 (5): 1394–1400.

  Forum, Helle. 2018. Probiotika: En guide til dine gode bakterier. People´s Press ISBN 8772004797

  Lebeer, Sarah, Peter A. Bron, Maria L. Marco, Jan Peter Van Pijkeren, Mary O’Connell Motherway, Colin Hill, Bruno Pot, Stefan Roos, and Todd Klaenhammer. 2018. “Identification of Probiotic Effector Molecules: Present State and Future Perspectives.” Current Opinion in Biotechnology 49 (November 2017). Elsevier Ltd: 217–23.

  Nakatsuji, Teruaki, Tiffany H. Chen, Aimee M. Two, Kimberly A. Chun, Saisindhu Narala, Raif S. Geha, Tissa R. Hata, and Richard L. Gallo. 2016. “Staphylococcus aureus Exploits Epidermal Barrier Defects in Atopic Dermatitis to Trigger Cytokine Expression.” Journal of Investigative Dermatology 136 (11): 2192–2200.

  Prince, Tessa, Andrew J. McBain, and Catherine A. O’Neill. 2012. “Lactobacillus Reuteri Protects Epidermal Keratinocytes from Staphylococcus Aureus-Induced Cell Death by Competitive Exclusion.” Applied and Environmental Microbiology 78 (15): 5119–26. doi:10.1128/AEM.00595-12.

  Rather, Irfan A., Vivek K. Bajpai, Sanjay Kumar, Jeongheui Lim, Woon K. Paek, and Yong Ha Park. 2016. “Probiotics and Atopic Dermatitis: An Overview.” Frontiers in Microbiology 7 (APR): 1–7.

  Sunada, Yosuke, Syoji Nakamura, and Chiaki Kamei. 2008. “Effect of Lactobacillus acidophilus Strain L-55 on the Development of Atopic Dermatitis-like Skin Lesions in NC/Nga Mice.” International Immunopharmacology 8 (13–14): 1761–66.

  Totté, J. E.E., W. T. van der Feltz, M. Hennekam, A. van Belkum, E. J. van Zuuren, and S. G.M.A. Pasmans. 2016. “Prevalence and Odds of Staphylococcus Aureus Carriage in Atopic Dermatitis: A Systematic Review and Meta-Analysis.” British Journal of Dermatology 175 (4): 687–95.

  Mayer, F. L., Wilson, D., & Hube, B. (2013). Candida albicans pathogenicity mechanisms. Virulence, 4(2), 119-128.

  Cassone, A. (2015). Vulvovaginal Candida albicans infections: pathogenesis, immunity and vaccine prospects. BJOG: An International Journal of Obstetrics & Gynaecology, 122(6), 785-794.

  Bagnall, P., & Rizzolo, D. (2017). Bacterial vaginosis: a practical review. Journal of the American Academy of PAs, 30(12), 15-21.

Blog

Til tider går vi dybt i nogle interessante områder om mikrobiomet, huden og det omkring. God læsning.

Skal vi skrive om noget bestemt? Skriv til os nedenfor

 • Hvis du døjer med bumser, irriteret eller rødmende hud, er overskriften her højst sandsynligt ikke nogen overraskelse for dig.

  Hudproblemer påvirker nemlig ofte også dit velbefindende, ikke bare rent fysisk, fordi huden kan gøre ondt, klø eller være generelt irriteret, men også mentalt.

  Læs mere
 • Hudproblemer kan være komplekst, men hudlæge, Hans Lomholt, der er medejer af Hudlægecenter Nord og ekstern lektor ved Aalborg Universitet, har indvilget i at give nogle overordnede svar på, hvad de typiske hudproblemer, folk kæmper med, består af, og hvad der ligger til grund for dem.

  Læs mere

Kontakt

Vi elsker at interagere med vores økosystem.

Har du nogle spørgsmål?

Skriv til os