Om os

Probiotics for skincare freedom

BAK er ikke som de fleste andre hudplejebrands. BAK er hudpleje på en stor mission med noget bittesmåt. Noget mikroskopisk småt. 

Vi ved nemlig, at naturen ligger inde med nogle super potente probiotiske bakterier, der har fantastisk effekt på forskellige hudproblemer, der belaster en masse mennesker, såvel som eminente egenskaber til at hjælpe huden med at genfinde glød, smidighed og sundhed helt generelt.

Men vi ved også, at en moderne livsstil ikke altid er naturens bedste samarbejdspartner.

Vi udsættes for luftforurening, tager i stigende grad medicin med antibiotika, og kommer i høj grad i kontakt med forskellig kemi gennem produkter, vi alle sammen regner for en helt normal del af dagligdagen. 

Alt sammen påvirker din krops økosystem, dit mikrobiom, og kan føre til ubalance.

De rette probiotiske bakterier kan hjælpe dit mikrobiom tilbage til sin naturlige balance, man skal bare lige finde dem.

Det arbejde har vi gjort for dig.

Vi har ledt blandt mere end 1000 bakteriestammer, og har (indtil videre) fundet en lille håndfuld unikke gode bakterier, der hver især er nøje udvalgt for deres særlige evner til at hjælpe din hud til at blive den bedste udgave af sig selv. 

Vores hudpleje 

At probiotiske bakterier er gode for din mave, ved de fleste af os. Men probiotisk hudpleje er et relativt nyt felt, hvor man stadig gør en masse nye opdagelser. 

Når du bruger BAK, er du derfor også ’firstmover’, der er med på en ny rejse. En rejse, hvor mikrobiomets sundhed er i fokus, og hvor du ved, at hverken syre, peeling, scrub eller gua sha kan give din hud de bakterier tilbage, den har mistet – gennem evolutionen – og mister – på daglig basis, i en moderne verden.

Det er hudpleje, hvor du skal glemme meget af det, som skønhedsindustrien har lært dig gennem flere årtier og (gen)lære, hvordan du bruger din ’skintuition’[1] og tager dig bedst af dit hudmikrobiom

Det gør du blandt andet ved at bruge færrest mulige produkter på din hud.

Alle vores produkter er skabt til at kunne stå alene, så du i princippet kan have en daglig hudplejerutine, der består af to enkle trin: en skånsom, præbiotisk ansigtsrens og en olie eller en serum, der målretter sig din hudtype og dit eventuelle hudproblem.

Men hud er lige så individuel som mennesker, og vi har alle forskellige behov for fugt og forskellige tolerancer overfor bestemte ingredienser. Så måske giver tre flere eller færre produkter mening for lige netop din hud.

Vores probiotiske bakterier

BAK er endnu et af de få hudplejebrands på verdensplan, hvis produkter rent faktisk indeholder levemde probiotiske bakterier. Det kan du læse meget mere om her

LB244R: Isoleret fra fermenteret kål. Bakterien har klinisk dokumenteret hæmmende effekt på den skadelige bakterie Staphyloccocus Aureus, der spiller en rolle i en række problemer, og som blandt andet kan medvirke til eksem.

LB356R: Isoleret fra fermenteret rødbede. Bakterien har klinisk dokumenteret hæmmende effekt på den skadelige bakterie, C. acnes, der ofte er årsagen til akne. 

LB606R: Isoleret fra en babys mikrobiom. Bakterien producerer protein, forskellige syrer og hydrogen peroxid, der hæmmer væksten af skadelige mikroorganismer i intimområdet. 

LB714R: Isoleret fra en højgravid kvinde, hvor intimområdets eget forsvar er stærkest. Bakterien udkonkurrerer og inhiberer skadelige mikroorganismer i intimområdet.

Vores ingredienser

Der er ikke mere i vores produkter, end højst nødvendigt. Det er bedst for hudmikrobiomet.

Alle BAK-produkter er sammensat af få, naturlige olier, der hver især nærer huden og understøtter bakterierne. Udover disse - og selvfølgelig de probiotiske bakterier - tilsætter vi præbiotika, der fungerer som næring til bakterierne samt antioxidanten tocopherol, der blandt andet virker reparerende på hudskader og har antibakterielle egenskaber.

Alle vores produkter er 99 % økologiske og består udelukkende af naturprodukter.

Vores grundlæggere

BAK er grundlagt af ph.d. i molekylærbiologi og CEO, Søren Kjærulff, samt ph.d. i mikrobiologi og COO, Charlotte Vedel i 2017.

Begge har mange års erfaring fra store biotechvirksomheder, og det var en fælles passion for at udnytte probiotiske bakteriers store potentiale til at forbedre balancen i hudmikrobiomet, der fik dem til at grundlægge biotechvirksomheden Lactobio, der forsker i probiotiske bakteriers effekt på forskellige hudproblemer. Det er forskningen herfra, du finder i BAKs produkter.

 

[1] Skintuition [skin (eng. hud) + intuition] er et sjovt ordspil med en alvorlig mening. Mange har mistet evnen til at lytte efter hudens naturlige behov. Vi stripper den for fugt med kradse produkter, vi dækker den med make-up, og vi udsætter den for mere sol end hvad godt er. Du kender din mavefornemmelse, og ved, at det som regel er bedst at lytte til den, men hvornår har du sidst lyttet til din hud - din skintuition?

 

FAQ

 • Mikrobiomet er din krops bakterievenner.

  Mere præcist er det er den samlede genpulje af alle de mikroorganismer der lever på og i din krop. De fleste af disse bor i tarmene, men mange lever også andre steder på kroppen, bl.a. på huden og vaginalt. Tilsammen repræsenterer de mere end 50% af det totale antal celler i din krop. Nogle få er skadelige (patogene), men langt de fleste er enten uskadelige eller ligefrem essentielle for dig og din sundhed (probiotiske).

  Læs mere
 • Den officielle definition af 'Probiotika' er udgivet I 2001 af et FN/WHO ekspertpanel og defineret som: "Levende mikroorganismer som, når påført i tilstrækkelige mængder, medfører en sundhedsmæssig fordel på værten"

  Læs mere
 • I udgangspunktet, ja.

  Din krop og hud er et komplekst system. Typisk vil mennesker med konkrete problemer se og opleve resultater hurtigt. Selvom du ikke føler, at du døjer med konkrete problemer er der mening i kontinuerligt at styrke mikrobiomet for at opretholde balance. Problemer opstår nemlig ofte ved ubalancer som kan forårsages af en række forskellige indre og ydre påvirkninger, som alt fra kost og livstil til brug af p-piller, antibiotikabehandling, mm.

 • Godt spørgsmål!

  Den seneste forskning understreger, at hudens sundhed og udseende er afhængigt af balancen i hudens mikrobiom. De levende, probiotiske bakterier i BAKs produkter er specielt udvalgt til at behjælpe nogle af de ubalancer i hudmikrobiomet, som fx fører til tør, irriteret og kløende hud, rødmen, bumser og urenheder.

 • At alle bakterier er farlige er en af nutidens største misforståelser. Bakterier kan ikke skæres over én kam. Ud af de millioner af bakterier der findes, kender videnskaben kun færre end 100, der er patogene, altså skadelige for mennesker. Størstedelen af de bakterier der lever på og i os er essentielle for vores basale fysiologiske egenskaber, som fx at fordøje vores mad og skabe en beskyttende barrierer på huden mod vores omgivelser.

 • Ja.

  Probiotiske mælkesyrebakterier, som dem i BAKs produkter, er en naturlig del af huden og kroppen og udgør en vigtig del af dens forsvar. Når de tilføres udefra, understøtter de og supplerer mikrobiomets naturlige diversitet. Kroppen kender dem så at sige og kan straks drage fordel af dem.

  De specifikke probiotiske stammer i BAK er på EU's QPS-liste (Qualified Presumption of Safety) og er listet som GRAS (Generally Regarded as Safe) i USA.

  Derudover er alle vores produkter naturlige, økologiske og parfumefri.

 • Ja.

  Alle vores produkter kan bruges både som gravid, og når du ammer. Det er milde produkter der er 100% naturlige og hudvenlige. Hele idéen med BAK er at lave produkter der virker, men som ikke går på kompromis med hudens (og kroppens) sundhed.

 • Nej.

  Vi tilsætter aldrig parfume til vores produkter.

 • LB244R® er isoleret fra fermenteret hvidkål
  LB356R® er isoleret fra fermenteret rødbede
  LB606R(TM) er isoleret fra en babys afføring (ja, her findes også gode bakterier)
  LB714R(TM) er isoleret fra en højgravid kvindes vaginale mikrobiom

 • Ja, man kan finde BAK hos en række apoteker landet over.

  Læs mere
 • Vores koncept med probiotisk hudpleje tager udgangspunkt I at bruge få, men effektive ingredienser. Det betyder, at du med vores produkter blot skal bruge 1 eller 2 produkter som en komplet morgen- og aftenrutine.

  Såfremt du stadig ønske at anvende vores produkter i samspil med andre kan du også det. Du skal dog være opmærksom på, at mange traditionelle hudplejeprodukter er vandbaserede og derfor indeholder konserveringsmidler, hvis formål er at dræbe bakterier. Vi anbefaler derfor, at du venter så længe som muligt (gerne 60 minutter) mellem produkterne, således at bakterierne kan nå at etablere sig på huden.

 • Ja, det kan man godt.

  Til fedtet hud anbefales en ”tør olie” der ikke fedter og som hurtigt absorberes.

  Specielt jojoba olie, som vi i høj grad anvender, er yderst effektiv for personer med bumser, uren og fedtet hud. Det er den naturlige olie som ligner hudens eget talg mest. Mange oplever en udrensende effekt af jojoba olie, samt at den afbalancerer hudens produktion af overskydende olie og derved gør huden mindre fedtet efter brug.

 • BAK Skincare tilfredshedsgaranti
  Vi giver dig et nyt produkt eller refunderer købsprisen, for produkter købt på bakskincare.dk, hvis du ikke er tilfreds med din oplevelse med dit BAK-produkt.

  Vores tilfredshedsgaranti:
  1) Du bruger dine produkter i 30 dage
  2) Er du ikke tilfreds, så kontakt vores team på contact@bakskincare.com inden for 45 dage efter modtagelse af dine produkter
  3) Fortæl os om din oplevelse, kontaktoplysninger og ordrenummer
  4) Vi vurderer sammen med dig om du skal prøve et nyt produkt eller have refunderet beløbet (når du har returneret produkterne til os på adresse: Lersø Parkallé 42, 2100 København Ø, Danmark)

 • Vores produkter indeholder levende bakterier, hvorfor man skal være en anelse opmærksom på holdbarheden.

  Når du modtager produktet kan det opbevares på køl (2-8°C) i mere end 12 måneder uden at miste effekt. Når du begynder at bruge produktet kan det opbevares ved stuetemperatur i ~3 måneder uden at miste effekt. Hvis du ikke forventer at kunne bruge produktet indenfor 3 måneder kan det betale sig at opbevare det i køleskabet.

 • Olier og serummer til huden:
  Påfør en lille mængde 1-2 gange dagligt.

  Vores koncept med probiotisk hudpleje tager udgangspunkt I at bruge få, men effektive produkter. Det betyder, at de fleste med vores produkter blot skal bruge 1 eller 2 produkter som en komplet morgen og aftenrutine.

  Såfremt du stadig ønsker at anvende vores produkter i samspil med andre kan du også det. Du skal dog være opmærksom på, at mange traditionelle hudplejeprodukter er vandbaserede og derfor indeholder konserveringsmidler, hvis formål er at dræbe bakterier. Vi anbefaler derfor, at du venter så længe som muligt (gerne 60 minutter) mellem produkterne, således at bakterierne kan nå at være aktive på huden.

  Intimserum:
  Påfør en lille mængde på vulva 1-2 dagligt.

 • Hvis du allerede har læst alt under "videnskaben"-siden, så foreslår vi du går igang med disse :)

  Byrd, Allyson L., Yasmine Belkaid, and Julia A. Segre. 2018. “The Human Skin Microbiome.” Nature Reviews Microbiology 16 (3). Nature Publishing Group: 143–55.

  Clausen, M. L., S. M. Edslev, P. S. Andersen, K. Clemmensen, K. A. Krogfelt, and T. Agner. 2017. “Staphylococcus Aureus Colonization in Atopic Eczema and Its Association with Filaggrin Gene Mutations.” British Journal of Dermatology 177 (5): 1394–1400.

  Forum, Helle. 2018. Probiotika: En guide til dine gode bakterier. People´s Press ISBN 8772004797

  Lebeer, Sarah, Peter A. Bron, Maria L. Marco, Jan Peter Van Pijkeren, Mary O’Connell Motherway, Colin Hill, Bruno Pot, Stefan Roos, and Todd Klaenhammer. 2018. “Identification of Probiotic Effector Molecules: Present State and Future Perspectives.” Current Opinion in Biotechnology 49 (November 2017). Elsevier Ltd: 217–23.

  Nakatsuji, Teruaki, Tiffany H. Chen, Aimee M. Two, Kimberly A. Chun, Saisindhu Narala, Raif S. Geha, Tissa R. Hata, and Richard L. Gallo. 2016. “Staphylococcus aureus Exploits Epidermal Barrier Defects in Atopic Dermatitis to Trigger Cytokine Expression.” Journal of Investigative Dermatology 136 (11): 2192–2200.

  Prince, Tessa, Andrew J. McBain, and Catherine A. O’Neill. 2012. “Lactobacillus Reuteri Protects Epidermal Keratinocytes from Staphylococcus Aureus-Induced Cell Death by Competitive Exclusion.” Applied and Environmental Microbiology 78 (15): 5119–26. doi:10.1128/AEM.00595-12.

  Rather, Irfan A., Vivek K. Bajpai, Sanjay Kumar, Jeongheui Lim, Woon K. Paek, and Yong Ha Park. 2016. “Probiotics and Atopic Dermatitis: An Overview.” Frontiers in Microbiology 7 (APR): 1–7.

  Sunada, Yosuke, Syoji Nakamura, and Chiaki Kamei. 2008. “Effect of Lactobacillus acidophilus Strain L-55 on the Development of Atopic Dermatitis-like Skin Lesions in NC/Nga Mice.” International Immunopharmacology 8 (13–14): 1761–66.

  Totté, J. E.E., W. T. van der Feltz, M. Hennekam, A. van Belkum, E. J. van Zuuren, and S. G.M.A. Pasmans. 2016. “Prevalence and Odds of Staphylococcus Aureus Carriage in Atopic Dermatitis: A Systematic Review and Meta-Analysis.” British Journal of Dermatology 175 (4): 687–95.

  Mayer, F. L., Wilson, D., & Hube, B. (2013). Candida albicans pathogenicity mechanisms. Virulence, 4(2), 119-128.

  Cassone, A. (2015). Vulvovaginal Candida albicans infections: pathogenesis, immunity and vaccine prospects. BJOG: An International Journal of Obstetrics & Gynaecology, 122(6), 785-794.

  Bagnall, P., & Rizzolo, D. (2017). Bacterial vaginosis: a practical review. Journal of the American Academy of PAs, 30(12), 15-21.

Blog

 • Atopisk hud kommer til udtryk som rød, kløende og ofte skællende hud, hvor der kan opstå små knopper eller vandblærer. Når man er ramt, kan man føle sig som den eneste i verden med problemhud, men atopisk hud er faktisk enormt udbredt, og det er en tilstand der, særligt i vesten, er i kraftig vækst.

  Læs mere
 • Postbiotika - kan man næsten høre på navnet – betyder efter det levende. Helt konkret er postbiotika de døde bakterier og består af de probiotiske celler og alle de metabolitter, de har produceret under hele deres livscyklus.

  Læs mere
 • Hvor mange trin er der i din daglige hudplejerutine? 1…, 2…, 3…, 10? Spørger du os, bør svaret være: så få som muligt. Det giver nemlig både frihed til din hud og til din dag: med færre produkter, mindsker du mængden af kemikalier på din hud. Det er rigtig godt for dit hudmikrobiom. Og med færre produkter, frigiver du tid fra badeværelset. Tid, du kan bruge på andre ting. Det er det, vi kalder ’skincare freedom’.

  Læs mere
 • Du har hørt om probiotika. Du ved, at det er noget, der blandt andet findes i yoghurt og som er godt for din mave og fordøjelse. Og så har du lagt mærke til, at det er et ord, der pludselig synes at være her, der og allevegne. For eksempel i hudpleje. Men hvad er det egentlig, hvorfor er det godt for dig, og hvorfor skal det nu på huden? Det dykker vi dybere ned i her.

  Læs mere
 • Hvis du døjer med bumser, irriteret eller rødmende hud, er overskriften her højst sandsynligt ikke nogen overraskelse for dig.

  Hudproblemer påvirker nemlig ofte også dit velbefindende, ikke bare rent fysisk, fordi huden kan gøre ondt, klø eller være generelt irriteret, men også mentalt.

  Læs mere

Skintuition - En podcast af BAK Skincare

Hos BAK Skincare er vi hudnørder. Vi dykker dybt i kroppens yderste forsvarsværk på daglig basis, og er altid på jagt efter ny viden. I denne podcast tager vi dig med på jagten. Sammen skal vi blive klogere på alt fra akne til aldring og fra solbeskyttelse til selvværd, så du kan blive endnu bedre til at tage hånd om din hud.

 • Dit mikrobiom er dit naturlige økosystem af forskellige mikroorganismer, og det hjælper hver dag din krop og din hud til at fungere optimalt. Lyt til 1. episode af Skintuition.

  Læs mere

Kontakt

Har du spørgsmål?

Kontakt os på contact@bakskincare.com. Vi besvarer mails mellem kl. 9-17 på hverdage.

Skriv til os