Gode olier og hjælpsomme bakterier

Gode olier og hjælpsomme bakterier

Christine Løkkebø,

Når vi udvikler vores produkter, er det ud fra devisen, at de ikke skal indeholde noget, der ikke er nødvendigt. Derfor spiller hver ingrediens en betydningsfuld rolle i de produkter, der ender hjemme på din badeværelseshylde.

De gode probiotiske bakterier er for eksempel de absolutte hovedpersoner i vores produkter, men uden naturlige og økologiske olier og fedtstoffer ville de slet ikke kunne overleve i en flaske, der skal igennem flere led, før du står med den i hænderne. Olierne er nemlig dem, der holder vores gode bakterier i live, og samtidig forhindrer de nye - og potentielt skadelige – bakterier i at vokse frem.

Det er ikke bare smart. Det gør også konserveringsmidler overflødige, og dermed er der færre elementer, der kan forstyrre den vigtige balance i din huds naturlige økosystem, hudmikrobiomet.

Konserveringsmidler er nemlig ofte tilsat kosmetiske produkter for at dræbe bakterier, og det giver næsten sig selv, at de ikke bare dræber skadelige bakterier, men også alle dem, der egentlig er rigtig gode, og ikke mindst vigtige, for din huds velbefindende. 

Derfor: konserveringsmidler nej tak - og mange tak til de hjælpsomme olier!

 

Ingredienser med gode evner 

Når du læser på bagsiden af vores produkter, vil du kunne se, at vi ikke bare nøjes med én olie, men tilsætter flere forskellige olier og fedtstoffer til hvert produkt. Og det er der en mening med.

For ud over altså at holde vores gode bakterier i live, bidrager de naturlige olier og fedtstoffer på forskellig vis til balancen i din hud. 

I den kolde vintertid er det nærliggende for eksempel at se nærmere på et produkt, der tager sig kærligt af tør og irriteret hud; vores Concentrated Serum for Dry Skin.

Serummet indeholder, ud over vores patenterede bakteriestamme LB244R, både sheasmør, jojobaolie og mandelolie.

  • Sheasmør bidrager til at forbedre hudens generelle tilstand og regenerering hudens barrierefunktion. Derudover er den god til særligt tør og sensitiv hud.
  • Mandelolie bidrager ligeledes til forbedring af hudens generelle tilstand, regenerer og er hurtigabsorberende.
  • Jojobaolie er effektivt blødgørende og bidrager til hudens spændstighed. Støtter desuden heling af hudirritation og ligner hudens egen sebum i høj grad, og det gør den også velegnet til langt de fleste hudtyper.

Og så er vi slet ikke kommet ind på, hvorfor du også kan finde glycerin, E-vitamin og bivoks i serummet. De skal derfor også lige have en hurtig overflyvning:

  • Vi tilsætter bivoks til Concentrated Serum for Dry Skin for sine antiinflammatoriske og beskyttende egenskaber.
  • Glycerin fugter og bidrager til afstødelsen af døde hudceller.
  • Tocopherol – det er E-vitamin - er en antioxidant og bidrager dermed til bekæmpelsen af frie radikaler. Derudover bidrager E-vitamin også til hudens generelle balance og har reducerende effekter på rynker.  

Superkræfter mod problematiske bakterier

Olierne (og de øvrige ingredienser) spiller altså vigtige roller i vores produkter, men det er de gode probiotiske bakterier, der bærer hovedansvaret for at hjælpe din hud tilbage i balance - blandt andet ved at hjælpe med at holde på fugten i huden og styrke dens immunforsvar, og det vil de fleste af os jo gerne bede om, særligt på denne tid af året. 

Vores gode bakteriers fornemste superkraft er dog, at de hjælper med at hæmme aktiviteten af problematiske bakterier som blandt andet Staphylococcus aureus, der ofte er den, der er på spil, når huden er irriteret, tør og kløende.

Og vi har faktisk helt ny data der beviser, at det ikke bare er noget, vi siger:  

Klinisk dokumenteret effekt.

En ny klinisk kosmetikundersøgelse viste nemlig, at efter kun 14 dages brug af Bak Probiotic Skincare blev testpersonernes rødme i huden og sår væsentligt reduceret hos 67% af deltagerne*, mens tørhed og kløe blev reduceret væsentligt hos 96% af deltagerne**.

*Eczema Area Severity Index (EASI index). **Visual Analoque Scale (VAS score).

Klinisk kosmetikundersøgelse foretaget af Pharmascan på 20 mænd og kvinder før og efter 14 dage.

Har du prøvet vores Concentrated Serum for Dry Skin endnu? Du kan læse mere om serummet og købe lige her.