Ubalance i hudens mikrobiom

Ubalance i hudens mikrobiom

Soeren Kjaerulff,

Som en del af sin personlige pleje vil en kvinde dagligt bruge 12 forskellige produkter, der i gennemsnit indeholder 168 forskellige kemikalier (mænd bliver udsat for omkring 85). Det er ikke svært at forestille sig, at det samlet kan skabe en massiv påvirkning af huden.

Ind imellem kan et enkelt produkt være nok til at skabe problemer, men ofte vil det være den samlede, akkumulerede påvirkning, der bliver problematisk, og som kan ødelægge balancen samt mindske hudens vigtige bakteriediversitet.

En hud i ubalance kan betyde, at "dårlige" bakterier med potentiel skadelig indvirkning kan få mulighed for at formere sig og blive flere end de "gode" bakterier. Det vil forringe eller ødelægge hudens immunforsvar samt barrierefunktion og kan give problemer som kløende og irriteret hud.

 

Probiotika i Bak Probiotic Skincare

Lactobacillus plantarum er samme type mælkesyrebakterie, som du typisk møder i fermenterede fødevarer og i probiotiske kosttilskud. Men den præcise stamme – den patenterede Lactobacillus plantarum LB244R® - der er benyttet i Bak Probiotic Skincare produkterne, er identificeret, udvalgt og dyrket af Lactobio (firmaet bag Bak Probiotic Skincare) for sin helt særlige og veldokumenterede evne til at holde væksten af den patogene (skadelige) bakterie Staphylococcus aureus (gul stafylokok) under kontrol.

De probiotiske bakterier i Bak Probiotic Skincare har flere aktive egenskaber end at bekæmpe den gule stafylokol. De styrker også hudens immunforsvar ved at fremme produktionen af defensiner (antimikrobielle peptider) i huden, ligesom de øger fugtmængden i huden, sætter gang i dens naturlige fornyelsesprocesser, fremmer afstødelse af døde hudceller samt styrker hudens barrierefunktion ved at stabilisere dens Tight Junctions*. Som resultat vil rødme og irritation mindskes, fugtindholdet stiger – huden vil falde til ro og blive blødere og mere smidig i stedet for irriteret, tør og skællende.