FAQ, Blog & Podcast

Hos BAK Skincare er vi hudnørder. Vi dykker dybt i kroppens yderste forsvarsværk på daglig basis, og er altid på jagt efter ny viden. I vores blog og podcast tager vi dig med på jagten. Sammen skal vi blive klogere på alt fra akne til aldring og fra solbeskyttelse til selvværd, så du kan blive endnu bedre til at tage hånd om din hud.

FAQ

 • Mange af vores produkter indeholder levende bakterier, hvorfor man skal være opmærksom på holdbarheden og opbevaring af produktet.

  Når du modtager et probiotisk produkt, så husk at læs på emballagen hvordan produktet bør opbevares. Nogle af vores produkter bør nemlig opvares på køl. Når du begynder at bruge et probiotisk produkt, kan det opbevares ved stuetemperatur i ~3 måneder uden at miste effekt. Hvis du ikke forventer at kunne bruge produktet indenfor 3 måneder kan det betale sig at opbevare det i køleskabet. Dette gælder kun for de probiotiske BAK-produkter. Vores præ- og postbiotiske produkter kan altid opbevares ved stuetemperatur.

 • Olier og serummer til huden:
  Påfør en lille mængde 1-2 gange dagligt.

  Vores koncept med probiotisk hudpleje tager udgangspunkt I at bruge få, men effektive produkter. Det betyder, at de fleste med vores produkter blot skal bruge 1 eller 2 produkter som en komplet morgen og aftenrutine.

  Såfremt du stadig ønsker at anvende vores produkter i samspil med andre kan du også det. Du skal dog være opmærksom på, at mange traditionelle hudplejeprodukter er vandbaserede og derfor indeholder konserveringsmidler, hvis formål er at dræbe bakterier. Vi anbefaler derfor, at du venter så længe som muligt (gerne 60 minutter) mellem produkterne, således at bakterierne kan nå at være aktive på huden.

  Intimserum:
  Påfør en lille mængde på vulva 1-2 dagligt.

 • Vores koncept med probiotisk hudpleje tager udgangspunkt I at bruge få, men effektive ingredienser. Det betyder, at du med vores produkter blot skal bruge 1 eller 2 produkter som en komplet morgen- og aftenrutine.

  Såfremt du stadig ønske at anvende vores produkter i samspil med andre kan du også det. Du skal dog være opmærksom på, at mange traditionelle hudplejeprodukter er vandbaserede og derfor indeholder konserveringsmidler, hvis formål er at dræbe bakterier. Vi anbefaler derfor, at du venter så længe som muligt (gerne 60 minutter) mellem produkterne, således at bakterierne kan nå at etablere sig på huden.

 • Ja, det kan man godt.

  Til fedtet hud anbefales en ”tør olie” der ikke fedter og som hurtigt absorberes.

  Specielt jojoba olie, som vi i høj grad anvender, er yderst effektiv for personer med bumser, uren og fedtet hud. Det er den naturlige olie som ligner hudens eget talg mest. Mange oplever en udrensende effekt af jojoba olie, samt at den afbalancerer hudens produktion af overskydende olie og derved gør huden mindre fedtet efter brug.

 • Ja.

  Probiotiske mælkesyrebakterier, som dem i BAKs produkter, er en naturlig del af huden og kroppen og udgør en vigtig del af dens forsvar. Når de tilføres udefra, understøtter de og supplerer mikrobiomets naturlige diversitet. Kroppen kender dem så at sige og kan straks drage fordel af dem.

  De specifikke probiotiske stammer i BAK er på EU's QPS-liste (Qualified Presumption of Safety) og er listet som GRAS (Generally Regarded as Safe) i USA.

  Derudover er alle vores produkter naturlige, økologiske og parfumefri.

 • Nej.

  Vi tilsætter aldrig parfume til vores produkter.

 • Alle vores cremer og olier kan bruges af gravide, og ammende. Probiotic Skin Supplement bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide, ammende eller børn under 11 år.

  Vores hudpleje er milde produkter der er 100% naturlige og hudvenlige. Hele idéen med BAK er at lave produkter der virker, men som ikke går på kompromis med hudens (og kroppens) sundhed.

 • I udgangspunktet, ja.

  Din krop og hud er et komplekst system. Typisk vil mennesker med konkrete problemer se og opleve resultater hurtigt. Selvom du ikke føler, at du døjer med konkrete problemer er der mening i kontinuerligt at styrke mikrobiomet for at opretholde balance. Problemer opstår nemlig ofte ved ubalancer som kan forårsages af en række forskellige indre og ydre påvirkninger, som alt fra kost og livstil til brug af p-piller, antibiotikabehandling, mm.

 • Mikrobiomet er din krops bakterievenner.

  Mere præcist er det er den samlede genpulje af alle de mikroorganismer der lever på og i din krop. De fleste af disse bor i tarmene, men mange lever også andre steder på kroppen, bl.a. på huden og vaginalt. Tilsammen repræsenterer de mere end 50% af det totale antal celler i din krop. Nogle få er skadelige (patogene), men langt de fleste er enten uskadelige eller ligefrem essentielle for dig og din sundhed (probiotiske).

  Læs mere
 • Den officielle definition af 'Probiotika' er udgivet I 2001 af et FN/WHO ekspertpanel og defineret som: "Levende mikroorganismer som, når påført i tilstrækkelige mængder, medfører en sundhedsmæssig fordel på værten"

  Læs mere
 • Godt spørgsmål!

  Den seneste forskning understreger, at hudens sundhed og udseende er afhængigt af balancen i hudens mikrobiom. De levende, probiotiske bakterier i BAKs produkter er specielt udvalgt til at behjælpe nogle af de ubalancer i hudmikrobiomet, som fx fører til tør, irriteret og kløende hud, rødmen, bumser og urenheder.

 • At alle bakterier er farlige er en af nutidens største misforståelser. Bakterier kan ikke skæres over én kam. Ud af de millioner af bakterier der findes, kender videnskaben kun færre end 100, der er patogene, altså skadelige for mennesker. Størstedelen af de bakterier der lever på og i os er essentielle for vores basale fysiologiske egenskaber, som fx at fordøje vores mad og skabe en beskyttende barrierer på huden mod vores omgivelser.

 • LB244R® og PROBIKARIA™ er isolerede fra fermenteret hvidkål
  LB356R® er isoleret fra fermenteret rødbede
  LB606R® og LB714R® er isolerede fra sunde mennesker.

 • Vi tilbyder ikke tilfredshedsgaranti ved køb foretaget efter d. 19. Marts 2024. Læs om fortrydelsesret og returnering under vores handelsbetingelser.

 • Nej, men vi arbejder på det.

Kontakt

Har du spørgsmål?

Kontakt os på contact@bakskincare.com.
Vi besvarer mails mellem kl. 9-17 på hverdage.

Skriv til os