FAQ, Blog & Podcast

Hos BAK Skincare er vi hudnørder. Vi dykker dybt i kroppens yderste forsvarsværk på daglig basis, og er altid på jagt efter ny viden. I vores blog og podcast tager vi dig med på jagten. Sammen skal vi blive klogere på alt fra akne til aldring og fra solbeskyttelse til selvværd, så du kan blive endnu bedre til at tage hånd om din hud.

FAQ

  • Vores probiotiske produkter indeholder levende bakterier, hvorfor man skal være opmærksom på holdbarheden.

    Når du modtager et probiotisk produkt, kan det opbevares på køl (2-8°C) i mere end 12 måneder uden at miste effekt. Når du begynder at bruge produktet kan det opbevares ved stuetemperatur i ~3 måneder uden at miste effekt. Hvis du ikke forventer at kunne bruge produktet indenfor 3 måneder kan det betale sig at opbevare det i køleskabet. Dette gælder kun for de probiotiske BAK-produkter. Vores præ- og postbiotiske produkter kan altid opbevares ved stuetemperatur.

  • Olier og serummer til huden:
    Påfør en lille mængde 1-2 gange dagligt.

    Vores koncept med probiotisk hudpleje tager udgangspunkt I at bruge få, men effektive produkter. Det betyder, at de fleste med vores produkter blot skal bruge 1 eller 2 produkter som en komplet morgen og aftenrutine.

    Såfremt du stadig ønsker at anvende vores produkter i samspil med andre kan du også det. Du skal dog være opmærksom på, at mange traditionelle hudplejeprodukter er vandbaserede og derfor indeholder konserveringsmidler, hvis formål er at dræbe bakterier. Vi anbefaler derfor, at du venter så længe som muligt (gerne 60 minutter) mellem produkterne, således at bakterierne kan nå at være aktive på huden.

    Intimserum:
    Påfør en lille mængde på vulva 1-2 dagligt.

  • Vores koncept med probiotisk hudpleje tager udgangspunkt I at bruge få, men effektive ingredienser. Det betyder, at du med vores produkter blot skal bruge 1 eller 2 produkter som en komplet morgen- og aftenrutine.

    Såfremt du stadig ønske at anvende vores produkter i samspil med andre kan du også det. Du skal dog være opmærksom på, at mange traditionelle hudplejeprodukter er vandbaserede og derfor indeholder konserveringsmidler, hvis formål er at dræbe bakterier. Vi anbefaler derfor, at du venter så længe som muligt (gerne 60 minutter) mellem produkterne, således at bakterierne kan nå at etablere sig på huden.

  • Ja, det kan man godt.

    Til fedtet hud anbefales en ”tør olie” der ikke fedter og som hurtigt absorberes.

    Specielt jojoba olie, som vi i høj grad anvender, er yderst effektiv for personer med bumser, uren og fedtet hud. Det er den naturlige olie som ligner hudens eget talg mest. Mange oplever en udrensende effekt af jojoba olie, samt at den afbalancerer hudens produktion af overskydende olie og derved gør huden mindre fedtet efter brug.

  • Ja.

    Probiotiske mælkesyrebakterier, som dem i BAKs produkter, er en naturlig del af huden og kroppen og udgør en vigtig del af dens forsvar. Når de tilføres udefra, understøtter de og supplerer mikrobiomets naturlige diversitet. Kroppen kender dem så at sige og kan straks drage fordel af dem.

    De specifikke probiotiske stammer i BAK er på EU's QPS-liste (Qualified Presumption of Safety) og er listet som GRAS (Generally Regarded as Safe) i USA.

    Derudover er alle vores produkter naturlige, økologiske og parfumefri.

  • Nej.

    Vi tilsætter aldrig parfume til vores produkter.

  • Alle vores cremer og olier kan bruges af gravide, og ammende. Probiotic Skin Supplement bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide, ammende eller børn under 11 år.

    Vores hudpleje er milde produkter der er 100% naturlige og hudvenlige. Hele idéen med BAK er at lave produkter der virker, men som ikke går på kompromis med hudens (og kroppens) sundhed.

  • I udgangspunktet, ja.

    Din krop og hud er et komplekst system. Typisk vil mennesker med konkrete problemer se og opleve resultater hurtigt. Selvom du ikke føler, at du døjer med konkrete problemer er der mening i kontinuerligt at styrke mikrobiomet for at opretholde balance. Problemer opstår nemlig ofte ved ubalancer som kan forårsages af en række forskellige indre og ydre påvirkninger, som alt fra kost og livstil til brug af p-piller, antibiotikabehandling, mm.

  • Mikrobiomet er din krops bakterievenner.

    Mere præcist er det er den samlede genpulje af alle de mikroorganismer der lever på og i din krop. De fleste af disse bor i tarmene, men mange lever også andre steder på kroppen, bl.a. på huden og vaginalt. Tilsammen repræsenterer de mere end 50% af det totale antal celler i din krop. Nogle få er skadelige (patogene), men langt de fleste er enten uskadelige eller ligefrem essentielle for dig og din sundhed (probiotiske).

    Læs mere
  • Den officielle definition af 'Probiotika' er udgivet I 2001 af et FN/WHO ekspertpanel og defineret som: "Levende mikroorganismer som, når påført i tilstrækkelige mængder, medfører en sundhedsmæssig fordel på værten"

    Læs mere
  • Godt spørgsmål!

    Den seneste forskning understreger, at hudens sundhed og udseende er afhængigt af balancen i hudens mikrobiom. De levende, probiotiske bakterier i BAKs produkter er specielt udvalgt til at behjælpe nogle af de ubalancer i hudmikrobiomet, som fx fører til tør, irriteret og kløende hud, rødmen, bumser og urenheder.

  • At alle bakterier er farlige er en af nutidens største misforståelser. Bakterier kan ikke skæres over én kam. Ud af de millioner af bakterier der findes, kender videnskaben kun færre end 100, der er patogene, altså skadelige for mennesker. Størstedelen af de bakterier der lever på og i os er essentielle for vores basale fysiologiske egenskaber, som fx at fordøje vores mad og skabe en beskyttende barrierer på huden mod vores omgivelser.

  • LB244R® og PROBIKARIA™ er isolerede fra fermenteret hvidkål
    LB356R® er isoleret fra fermenteret rødbede
    LB606R® og LB714R® er isolerede fra sunde mennesker.

  • BAK Skincare tilfredshedsgaranti
    Vi giver dig et nyt produkt eller refunderer købsprisen, for produkter købt på bakskincare.dk, hvis du ikke er tilfreds med din oplevelse med dit BAK-produkt.

    Vores tilfredshedsgaranti:
    1) Du bruger dine produkter i 30 dage
    2) Er du ikke tilfreds, så kontakt vores team på contact@bakskincare.com inden for 45 dage efter modtagelse af dine produkter
    3) Fortæl os om din oplevelse, kontaktoplysninger og ordrenummer
    4) Vi vurderer sammen med dig om du skal prøve et nyt produkt eller have refunderet beløbet (når du har returneret produkterne til os på adresse: Lersø Parkallé 42, 2100 København Ø, Danmark)

  • Nej, men vi arbejder på det.

Blog

  • Du har hørt om probiotika. Du ved, at det er noget, der blandt andet findes i yoghurt og som er godt for din mave og fordøjelse. Og så har du lagt mærke til, at det er et ord, der pludselig synes at være her, der og allevegne. For eksempel i hudpleje. Men hvad er det egentlig, hvorfor er det godt for dig, og hvorfor skal det nu på huden? Det dykker vi dybere ned i her.

    Læs mere
  • Forestil dig et hudplejeprodukt, der indeholder aminosyrer, peptider, glykolsyre, askorbinsyre, ferulasyre, og niacinamid. Men hvad hvis vi fortalte, at probiotiske bakterier producerer alle disse ”ingredienser”, og mere endnu? Probiotiske bakterier arbejder som en lille hudplejefabrik, der laver nogle af industriens mest omtalte aktive ingredienser – direkte på din hud.

    Læs mere
  • I århundreder har vi vidst, at probiotiske bakterier gør noget rigtig godt for vores sundhed. Men probiotiske bakterier er ikke bare probiotiske bakterier. Det der vil have en god effekt på dine tarmes sundhed, har ikke nødvendigvis samme effekt på din huds sundhed.

    Læs mere
  • Postbiotika - kan man næsten høre på navnet – betyder efter det levende. Helt konkret er postbiotika de døde bakterier og består af de probiotiske celler og alle de metabolitter, de har produceret under hele deres livscyklus.

    Læs mere
  • Hvor mange trin er der i din daglige hudplejerutine? 1…, 2…, 3…, 10? Spørger du os, bør svaret være: så få som muligt. Det giver nemlig både frihed til din hud og til din dag: med færre produkter, mindsker du mængden af kemikalier på din hud. Det er rigtig godt for dit hudmikrobiom. Og med færre produkter, frigiver du tid fra badeværelset. Tid, du kan bruge på andre ting. Det er det, vi kalder ’skincare freedom’.

    Læs mere
  • Vi ved, at det for mange er svært at give slip på netop dén syre eller de vitaminer, der gør, at huden eeendelig arter sig efter årevis med tørhed, bumser eller irritation. Det betyder ikke, at du ikke kan have glæde af probiotisk hudpleje alligevel. Som med så meget andet i hudplejejunglen, kræver det blot lidt uddannelse. Den giver vi dig her.

    Læs mere
  • Soleksponering, klorvand i poolen, og øget brug af solcreme, kan alt sammen have en effekt på din hud. I denne blog går vi dybden med, hvordan du kan pleje din hud, når det er varmt og solen skinner lidt ekstra.

    Læs mere
  • For at gøre indholdet i vores hudpleje mere overskueligt for dig, har vi her samlet lidt information om de ingredienser, som BAK bruger. Vi håber at dette kan hjælpe dig med at få en forståelse for, hvilke fordele de enkelte ingredienser har, og hvor de kommer fra.

    Læs mere
  • Dem med sensitiv hud, oplever ofte rødme, irritation, tørhed, brændende fornemmelser og nogle gange også udbrud. Dette skyldes at hudbarrieren er beskadiget, hvilket gør det lettere for irritanter og allergener at trænge igennem. I denne blog vil vi dykke ned i hvad det vil sige at have sensitiv hud, hvilke ingredienser, man bør undgå, og hvilke ingredienser, der er gode for sensitiv hud.

    Læs mere
  • Hos BAK Skincare, har vi ikke set aldring af huden som et hudproblem, der skulle behandles, og derfor har vi indtil videre kun fokuseret på at formindske ubalancer i mikrobiomet som f.eks. bumser, atopisk hud og rødme. Men da det blev tydeligt for os, at probiotikaen også havde anti-aging egenskaber, følte vi os nødsaget til at se nærmere på det, ved at lave et klinisk studie.

    Læs mere
  • Oxidativ stress er en naturlig proces, der opstår, når vores kroppe udsættes for miljømæssig stress som forurening, røg og UV-stråling. Disse stressorer kan danne frie radikaler i vores hud, hvilket starter en række af reaktioner, der forårsager betændelse og skader kollagen- og elastinfibre, der giver huden dens ungdommelige udseende. Antioxidanter virker ved at neutralisere frie radikaler og beskytte vores hud mod yderligere skade.

    Læs mere
  • Rosacea er en kronisk hudlidelse, der påvirker millioner af mennesker verden over, og er frustrerende og udfordrende at håndtere. Dens symptomer kan variere fra mild rødme i ansigtet, til alvorlige opblussen, der forårsager ubehag, og som også kan påvirke selvværdet. I dette blogindlæg vil vi gå dybden med de forskellige typer af rosacea, deres årsager, og hvilken rolle, probiotika kan have i håndteringen af rosacea.

    Læs mere
  • Akne – eller bumser – har ikke noget at gøre med at huden er beskidt, men er en betændelsestilstand, der opstår i talgkirtlerne og de små hårsække i huden. Man ved ikke præcis, hvorfor vi får akne. For mange vil bumserne skyldes, at man er genetisk disponeret, og så spiller hormoner også en stor rolle.

    Læs mere
  • Atopisk hud kommer til udtryk som rød, kløende og ofte skællende hud, hvor der kan opstå små knopper eller vandblærer. Når man er ramt, kan man føle sig som den eneste i verden med problemhud, men atopisk hud er faktisk enormt udbredt, og det er en tilstand der, særligt i vesten, er i kraftig vækst.

    Læs mere
  • Den vaginale flora er essentiel for kvinders generelle velbefindende. Læs videre, for at lære mere om hvor fascinerende det vaginale mikrobiom er, de almindelige ubalancer, der kan opstå, og hvordan probiotika kan hjælpe med at genoprette harmoni i det intime område.

    Læs mere

Podcast: Skintuition

  • Dit mikrobiom er dit naturlige økosystem af forskellige mikroorganismer, og det hjælper hver dag din krop og din hud til at fungere optimalt. Lyt til 1. episode af Skintuition.

    Læs mere
  • Sommeren og ferietiden er over os, og det er nu, mange af os for alvor tænker over, hvordan vi passer bedst på huden under solens stråler. Til at hjælpe os med at blive klogere på solbeskyttelse, har vi besøg af produktspecialist i kosmetikråvarer og ekspert i solcremer, Søren Sneholdt.

    Læs mere
  • Probiotika er levende og gode mikroorganismer, der har en sundhedsfremmende effekt på kroppen. Men vidste du godt, at probiotika også kan både støtte og styrke din hud? I denne episode taler vi med bioteknolog, Ida Christensen, der udover at være erhvervs-ph.d. hos Lactobio, der står bag BAK, også var med til at udvikle de allerførste BAK-produkter med levende, probiotiske bakterier. Hun ved præcis, hvad probiotiske bakterier gør for huden, hvordan de virker og hvorfor. Alt det og historien om, hvordan en lille forskings-start-up også fik sit eget hudplejebrand, fortæller hun om i dagens episode af Skintuition, der handler om probiotika.

    Læs mere
  • Hvor probiotika er levende mikroorganismer, der har en gavnlig effekt på for eksempel huden, er postbiotika gode bakterier, der ikke længere er levende. Postbiotiske bakterier rummer stadig et væld af gode egenskaber, der kan hjælpe din hud i balance. Hvordan, dykker vi meget dybere ned i her.

    Læs mere
  • Kost og livsstil spiller en stor rolle for dig og din huds sundhed og udseende. Men hvad er egentlig den ideelle kost, hvis du gerne vil have en krop og en hud i balance? Og hvad bør vi gøre mere eller mindre af, hvis vi gerne vil hjælpe vores sundhed på rette vej? Det snakker vi om med ernæringsekspert, Stina Dannerfjord, i denne episode af Skintuition.

    Læs mere

Kontakt

Har du spørgsmål?

Kontakt os på contact@bakskincare.com.
Vi besvarer mails mellem kl. 9-17 på hverdage.

Skriv til os